• 51-37612317 , 51-37615917 ,51-37602434-5
  • info@ctechnic.com

موتور جستجوی ملی در راه است

موتور جستجوی ملی در راه است

وزیر ICT خبر داد: راه‌اندازی جست‌وجوگر بومی

دومین جشنواره ملی ارتباطات و فناوری اطلاعات همزمان با ۲۷ اردیبهشت ماه، روز جهانی ارتباطات در مرکز همایش‌های بین المللی صدا و سیما برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در دومین جشنواره ملی فاوا، معاون اول رییس جمهوری، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و جمعی از مقامات عالی کشور حضور دارند.

این جشنواره به منظور تقدیر و تشکر از برگزیدگان، تلاشگران، متخصصان و مدیران عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور برگزار شده است و همچنین، امسال براساس رویکردهای جدید جشنواره، کار گروهها براساس اهداف و سیاست‌های فراسازمانی و موضوعی تشکیل شد و در ترکیب اعضای کار گروه‌ها نیز سعی شد از مدیران با تجربه، متخصصان و اساتید دانشگاه استفاده شود.

به گزارش ایسنا، رضا تقی‌پور در این مراسم اظهار کرد: امروز نقش ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در عرصه‌های مختلف فرهنگی، اجتماعی، امنیتی و حتی عرصه‌های کسب و کار روز به روز گسترش می‌یابد. در حدی که در حال حاضر شاهد بروز نسل‌های جدیدی از کشورها هستیم که توسعه خود را بر مبنای توسعه ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات پایه‌گذاری کرده‌اند.

وی ادامه داد:‌ به عنوان مثال کشورهایی مانند کره‌، مالزی، ژاپن و هند این روزها توسعه اقتصادی خود را از طریق فن‌آوری اطلاعات دنبال می‌کنند و به همین دلیل رشد اقتصادی آن‌ها به مراتب سریع‌تر از کشورهای غربی پیش می‌رود.

تقی‌پور در عین حال عنوان کرد:‌ در حال حاضر کشورهایی که دانش بنیان محسوب می‌شوند توانسته‌اند مرزهای قرارداد شده جهانی را در هم نوردند و بدین ترتیب شرایطی فراهم آورند که دیگر سیطره غرب در زمینه علوم شکسته شود. خوشبختانه ایران هم در این عرصه حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و یکی از ویژگی‌های بینظیر ما در دنیا به نیروی انسانی خلاق ما بازمی‌گردد.

وی با بیان این‌که متخصصان ایرانی حتی در سطوح بالای شرکت‌های چند ملیتی هم راه یافته و حضور دارند گفت: خوشبختانه ما در عرصه نرم‌افزار به ویژه نرم افزارهای مدیریت وکاربردی و همین طور در زمینه سخت افزار گام‌های بلندی برداشته‌ایم.

وی در ادامه صحبت‌های خود به بدو تشکیل دولت دهم اشاره کرد وافزود: در همان سال‌ها هم قرار بر این شد که دولت دهم به عنوان دولت پیشتاز و پیشرو درزمینه خدمات الکترونیکی فعالیت کند.

تقی‌پور با اشاره به بندهای ۱۳۷ و ۱۳۸ قانون اساسی و اختیاراتی که به واسطه این دو بند دولت در اختیار وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات قرار داده، اظهار کرد: به واسطه این اختیارات ما برای اولین بار توانستیم امور حاکمیت این حوزه را پیش ببریم.

وزیر ارتباطات ادامه داد:‌ اکنون وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با همکاری سایر ارگان‌ها و وزارتخانه‌های کشور ۱۲ کارگروه تعریف کرده تا این کارگروه‌ها در بخش‌های مختلف به فعالیت بپردازند. چراکه اکنون زیرساخت‌های لازم برای ارائه‌ی خدمات الکترونیکی دستگاه‌های اجرایی ایجاد شده و شاهدیم که گام‌های بلندی در این زمینه برداشته شده است.

وی گمرک الکترونیک، مالیات الکترونیک و مواردی از این دست را از اقدامات مورد نظر قرار گرفته در وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات دانست و در ادامه عنوان کرد: در حوزه سلامت هم با همکاری معاونان وزیر بهداشت اقدامات خوبی صورت گرفته و قرار بر آن است که تا پایان برنامه پنجم توسعه تمام شهروندان کشور شاهد پرونده سلامت الکترونیک شوند.

تقی‌پور با اشاره به دیگر فعالیت‌هایی که با کمک سایر وزارتخانه‌ها صورت گرفته اظهار کرد: تا پایان دولت پنجم لازم است ۷۰ درصد خدمات دولت به مردم الکترونیکی ارائه شود که خوشبختانه تاکنون گام‌های بلندی دراین زمینه برداشته و در استان خراسان که این روزها میزبان رییس جمهوری بوده، ۵۰۰ خدمت الکترونیکی به مردم ارائه شده است.

به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تلاش برای آماده شدن زیرساخت‌های حقوقی اشاره کرد و کارگروه مشترک میان وزارت ارتباطات و وزارت صنعت، معدن و تجارت را از دیگر کارگروه‌هایی برشمرد که در حال تلاش‌اند.

وی هم‌چنین به سه کمیته زیرساخت، امنیت و فنی که در خود وزارت ارتباطات شکل گرفته هم اشاره کرد و افزود: لازم است تمام ارگان‌ها دست به دست هم دهند تا شعار دولت دهم اولین دولت الکترونیکی تحقق پیدا کند.

تقی‌پور در ادامه صحبت‌های خود به ارائه آمارهایی پرداخت و اظهار کرد:‌ بنا بر آمارهای ارائه شده در یک دوره سه ساله آمار اشتغالی که در کل اقتصاد کشور وجود داشته ۲.۷ درصد بوده اما ما در زمینه فن‌آوری اطلاعات آمار اشتغالی ۲۳ درصدی داشته‌ایم.

به گزارش ایسنا، وزیر ارتباطات همچنین به آمارهای بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: براساس این آمارها میزان سرمایه کشور در کل بخش اقتصادی حدود نیم درصد و در زمینه فن‌آوری اطلاعات ۳۱.۳ درصد بوده است.

وی همچنین به آمارهای بهره وری پرداخت و گفت:‌ براساس آمارهای ارائه شده آمار بهره‌وری کار در کل اقتصاد کشور ۱.۴۷ درصد و در بخش فن‌آوری اطلاعات حدود ۲۹.۳ درصد بوده است.

تقی‌پور همچنین به رتبه خوب کشور در سطح منطقه اشاره کرد و تصریح کرد: اکنون ما از نظر تلفن ثابت، کاربران اینترنت و برخی موارد دیگر رتبه اول خاورمیانه را به دست آورده‌ایم اما هنوز زمینه‌های بسیاری برای ارائه‌ی خدمات الکترونیک باقی مانده است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود به شبکه ملی اطلاعات اشاره کرد و این طرح را یکی از اقدامات اساسی و بنیادی وزارت ارتباطات بر شمرد و افزود: برای به سرانجام رسیدن این شبکه سه فاز مختلف تعریف شده است که فاز اول که به بحث تفکیک شبکه‌ها و امنیت مربوط می‌شود و باید تا نیمه اول امسال به پایان برسد.

به گزارش ایسنا، وی در ادامه انتقال کل میزبانی‌ها به کشور را دومین مرحله از عملیاتی کردن این طرح برشمرد و اظهار امیدواری کرد که این اقدام تا پایان سال ۹۲ به نتیجه برسد.

تقی‌پور مدیریت بومی و داخلی شبکه‌ها به صورت تمام و کمال را مرحله سوم این طرح دانست و همچنین به طراحی سیستم عامل “زمین” در سطح ملی اشاره کرد و اقدام بعدی وزارت ارتباطات را راه‌اندازی جویشگر یا جست‌وجوگر بومی دانست.

البته تقی‌پور خاطرنشان کرد که هیچ یک از این دو پروژه کار دولت محسوب نمی‌شود و در این زمینه دولت تنها به حمایت بخش خصوصی پرداخته است.

وی همچنین به تلاش‌هایی که در زمینه سخت‌افزار آغاز شده اشاره کرد و با بیان این‌که در حال حاضر آزمایشگاه‌های تشخیص کیفی در دانشگاه‌ها راه‌اندازی شده اظهار کرد: در حال حاضر تمام زیرساخت‌های لازم برای امور پژوهشی در داخل کشور فراهم شده است.

به گزارش ایسنا، تقی‌پور در بخش دیگری از صحبت‌های خود به گردش مالی وزارتخانه متبوع خود اشاره کرد و گفت:‌ در سال ۱۳۸۸ کل گردش مالی ما حدود هشت هزار و صد میلیارد تومان بود که این رقم در سال ۹۰ به بالغ بر ۱۵ میلیارد تومان رسید و بد ین ترتیب ما در مدت دو سال رشدی دو برابری داشتیم که من فکر نمی کنم هیچ یک از کشورهای همسایه چنین رشدی را تجربه کرده باشند.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات در پایان خاطرنشان کرد: قطعا اگر پیشرفت ما به همین شکل باشد زمینه اشتغال برای تمام شرکت‌های داخلی و تمام متخصصان متعهد کشور فراهم خواهد شد و بدین ترتیب از فن‌آوری اطلاعات در زمینه دستیابی به تولیدات ملی بهره گیری خواهد شد.

محمدرضا رحیمی – معاون اول رییس جمهوری هم با حضور در مراسم اختتامیه دومین جشنواره ملی ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اظهار کرد: اکنون دانش فن‌آوری اطلاعات دنیا در خدمت قدرت بزرگ و صاحبان مال قرار گرفته و لازم است ما اولین کار خود را ایجاد مصونیت از حملات و هجمه‌های این افراد تعریف کنیم.

او در بخشی از سخنانش گفت: با تحولات عظیمی که در عرصه فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات صورت گرفته ما بر این باوریم که باید حاصل این گونه همایش‌ها و نشست‌ها هدیه‌ای مناسب برای مردم باشد.

frzsh
frzsh