• 51-37612317 , 51-37615917 ,51-37602434-5
  • info@ctechnic.com

وزارت ارتباطات؛ ما مقصر نیستیم: محدودیت دسترسی به گوگل

وزارت ارتباطات؛ ما مقصر نیستیم: محدودیت دسترسی به گوگل

دسترسی به بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی جهان برای ایرانی‌ها محدود شده است ‌و گفته می‌شود بسیاری از شرکت‌های تجاری ایرانی که در گوگل تبلیغ می‌کنند با محدودیت دسترسی مواجه شده‌اند‌، در این خصوص معاون وزیر ارتباطات اعلام کرده که وزارت ارتباطات در این محدودیت نقشی نداشته است و فقط به عنوان واسط عمل می‌کند و تنها تصمیم مراجع تصمیم‌گیر و کمیته تعیین مصادیق را انجام می‌دهد.

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تشریح جزییات و دلایل ایجاد محدودیت برای برخی سرویس‌های گوگل گفت: تنها در بخش تجارت الکترونیک برای شرکت‌هایی که از این مسیر تبلیغات می‌کرده‌اند، محدودیت ایجاد شده است.
علی حکیم جوادی‌‌ در تشریح محدودیت دسترسی به برخی کاربردهای موتور جست‌وجوی گوگل که چندی پیش از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به آن اشاره شد، اظهار داشت: در ارتباط با گوگل محدودیت خاصی در بخش‌های مختلف آن نیست و تنها در بخش تجارت الکترونیک، شرکت‌هایی که از این مسیر تبلیغات می‌کرده‌اند، محدود شده‌اند که درصدد هستیم این محدودیت را برداریم.
معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید براینکه محدودیت دسترسی به کاربردهای گوگل از طریق وزارت ارتباطات نبوده و این وزارتخانه تنها نقش واسطه را در اعمال محدودیت برای مصادیق مجرمانه ایفا می‌کند، ادامه داد: هم‌اکنون دسترسی شرکت‌هایی که از طریق گوگل نسبت به بازاریابی، فروش و تبلیغات اقدام می‌کردند بنا به دلایلی از سوی مراجع تصمیم‌گیر و کمیته تعیین مصادیق محدود شده که در این زمینه تلاش براین است که این محدودیت رفع شود.
وی از ارایه تقاضای مرکز تجارت الکترونیک وزارت صنعت معدن و تجارت برای رفع این محدودیت خبر داد و گفت: دلایلی در دست تهیه است که بتوانیم ثابت کنیم سرویس تجارت الکترونیک گوگل منجر به مصادیق مجرمانه نخواهد شد و شرکت‌هایی که در این زمینه کار می‌کنند، بتوانند بدون محدودیت به فعالیت خود ادامه دهند.
رییس سازمان فناوری اطلاعات ایران با بیان اینکه محدودیت دسترسی برای سرویس خاصی در موتور جست‌وجوی گوگل از سوی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات ایجاد نشده است، در مورد برخی سرویس‌های دیگر گوگل که هم‌اکنون دسترسی به آن برای کاربران ممکن نیست، خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان واسطه تنها اقدامی که می‌تواند انجام دهد این است که در زمینه تصمیم‌های صورت گرفته دلایلی بیاورد تا ثابت شود این کاربردها بخش‌های مفیدی نیز دارند که برای کاربران قابل استفاده است تا چنانچه کمیته تعیین مصادیق موافقت کند این سرویس‌ها در ایران رفع محدودیت شود.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش گفته بود که برای برخی از کاربردها که نیاز به امنیت بیشتری دارد با توجه به اینکه گوگل مراجعی به ما نداشته که بتوانند این ملزومات را در اختیار کشور بگذارند، محدودیت‌هایی ایجاد شده تا ما بتوانیم ارتباطاتی را که از این طریق مردم می‌توانند داشته باشند، امن کنیم و برای برخی از کاربردها محدود شده است‌ البته با آنها مکاتباتی در این خصوص داشته‌ایم اما هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم.
براساس آخرین بررسی‌ها هم‌اکنون دسترسی به سرویس‌هایی همچون یوتیوب، گوگل درایو، بلاگر و… در ایران ممکن نیست.
در همین حال براساس نتایج تحقیقات به عمل آمده که پیش از این از سوی مهر منتشر شده است کل سود موتور جست‌وجوی گوگل در سال ۲۰۱۱ حدود ۳۶ میلیارد دلار بوده که سود این موتور جست‌وجو از کاربران ایرانی در سال گذشته، ۴۴۳ میلیارد تومان-البته با قیمت دلار ۱۶۰۰ تومانی- تخمین زده شده است.
براین اساس هر ایرانی روزانه به طور میانگین پنج بار در گوگل جست‌وجو می‌کند و میانگین سالانه تعداد دفعات جست‌وجو در گوگل توسط کاربران ایرانی یک‌هزار و ۸۲۵ بار اعلام شده است.
در این بررسی‌ها مشخص شده که ۴۰ درصد کلیک کاربران ایرانی روی لینک‌های تبلیغاتی ظاهر شده در نتایج جست‌وجو است و ۳/۷ بار تعداد دفعاتی است که کاربران ایرانی در سال روی لینک‌های تبلیغاتی کلیک می‌کنند. براین اساس میانگین درآمد گوگل به ازای هر کلیک بر لینک‌های تبلیغاتی ۰۴/۱ دلار و میانگین درآمد سالانه گوگل از هر کاربر ۳/۷ دلار است و در مجموع این موتور جست‌وجو از کاربران ایرانی طی یک سال۲۷۷ میلیون دلار درآمد کسب کرده است.

frzsh
frzsh